Adună echipa la masă pentru o afacere fructuoasă!

Bugetele companiilor pentru organizarea de evenimente sunt tot mai mici, iar costurile, în general – şi al mâncării, în special – tot mai mari. Însă mesele în echipă sunt foarte importante pentru bunul mers al oricărei afaceri, aşa că trebuie să împăcăm şi angajaţii, şi pe contabil.

În aceste vremuri dificile, majoritatea companiilor sunt puse pe tăieri de costuri, iar organizarea de evenimente corporate este una dintre direcţiile de business cele mai vulnerabile în faţa acestei politici de austeritate. Însă trebuie avută în vedere adevărata valoare a meselor în echipă pentru bunul mers al unei afaceri.

Astfel de întâlniri nu au doar rolul de a sătura angajatul şi a-i oferi combustibilul necesar desfăşurării activităţii – pentru asta sunt bonurile de masă sau voucherele la restaurante; valoarea meselor la birou constă în aducerea echipei laolaltă, pentru socializare şi pentru crearea de legături ce le vor face angajaţilor munca şi viaţa la birou mai plăcute, iar asta se va traduce într-un randament crescut.

Şi revenim la problema costurilor, cea care, teoretic, împiedică astfel de activităţi în companie. Bine, probabil că orice director financiar se gândeşte că, normal, n-o să serveşti vită argentiniană şi icre negre, însă puteţi foarte uşor să vă impresionaţi invitaţii – şi, implicit, să obţineţi efectul dorit de la acest eveniment – cu câteva idei de preparate sau aranjamente ale mâncării:

  • Organizaţi un „colţ sănătos”o secţiune de ingrediente pentru salate care le oferă invitaţilor o multitudine de combinaţii. Prin asta, arătaţi că le respectaţi dorinţa (şi eforturile) de a duce un stil de viaţă sănătos (în ciuda sau, tocmai, pentru a compensa numeroasele ore petrecute pe scaun, la birou).
  • Organizaţi staţii gastronomice tematice – asta îi va face pe invitaţi să se plimbe pe la fiecare, măcar de curiozitate, dacă nu să încerce câte puţin din toate, factorul noutate fiind mereu un foarte bun catalizator al conversaţiilor.
  • Adăugaţi meniului o tuşă retro – nostalgia este un buton al emoţiilor foarte eficient când vine vorba despre mâncare. Până la urmă, cele mai cunoscute flashback-uri din literatura universală sunt declanşate de consumul unei madlene, corect? Găluştele cu prune, prăjiturile tip-fagure sau bomboanele Bucuria ar face senzaţie între membrii echipei.

Şi faceţi totul ca acest eveniment să aibă o atmosferă de familie: cât mai mulţi invitaţi la o masă, care-şi pasează unul altuia pâinea, sarea şi sosurile, se relaxează şi socializează. Şi aceste conversaţii sunt cele care, de fapt, le oferă combustibilul necesar pentru a continua munca: un combustibil emoţional, la fel de important ca şi cel nutriţional.