
Desertul perfect: Oreo cheesecake
Stiti zilele acelea cand ati vrea sa mancati ceva bun si nu stiti ce? Ei bine, pentru acele zile avem reteta desertului perfect. Si dulce, dar nu foarte, cu putina ciocolata, dar si cu branza, astfel incat texturile si gusturile se imbina armonios. Nu este un desert greu de preparat, mai ales ca specialistii Sana Gout au mestesugit o reteta simpla si delicioasa. Asa ca, daca vreti sa va bucurati de un desert perfect sau sa va impresionati prietenii la urmatoarea petrecere, iata reteta!
Ingrediente pentru un Oreo Cheesecake de 6 kg
Blat
Biscuit de oreo 1 kg
Unt 100 gr
Crema
Zahar pudra 1 kg
Crema de brinza Esquisa 2 kg
Esenta de vanilie 4 fiole
Biscuit oreo 1 kg
Frisca batuta 1 kg
Frisca lichida 300 gr
Foi de gelatina 20 foi
Decor
Frisca batuta
Biscuit oreo
Mod de preparare
Biscuiti se faramiteaza si se amesteca gradual cu untul topit pana se leaga si au o consistenta de blat (ramane insa un blat faramicios, nu va speriati). Puteti sa-I maruntiti cu facaletul sau cu rasnita, depinde de consistenta pe care vreti sa o obtineti. Apoi totul se pune intr-o tava (de preferat tapetata cu hartie de copt sau din silicon) si se da la frigider pentru 30 de minute. Pastreaza 2-3 biscuiti.
Ingredientele pentru crema se amesteca, de preferat cu un mixer, lasand la final frisca lichida. Faramiteaza in bucati mai mari biscuitii ramasi de la blat si amesteca-I in crema, Nu e obligatoriu, insa arata mai dragut.
Intreaga compozitie se pune peste tava scoasa de la rece, dupa care se orneaza cu biscuite si frisca. Mai lasa cateva ore la rece pentru a avea consistenta perfecta a unui Oreo Cheesecake si… pofta buna!