
Pauze dese pentru evenimente complexe
Un eveniment care se întinde pe toată ziua este o provocare atât pentru cei care se ocupă de organizare, cât și pentru cei înscriși la participare. Oricât de entuziasmați ar fi invitații de prezența la evenimentul dumneavoastră, bateriile tot li se vor goli – chiar de câteva ori – de-a lungul zilei. Pentru un eveniment de toată ziua, organizatorul trebuie să se transforme într-un strateg care știe să mânuiască cea mai folositoare arma în bătălia contra oboselii și pierderii interesului invitaților: pauza eficientă.
Prin urmare, am făcut pentru dumneavoastră o listă cu sfaturi pentru organizat și plasat pauzele într-un eveniment de cursă lungă:
1. Pauzele dese chiar produc succese! Bateriile invitaților – adică răbdarea, atenția, puterea de concentrare, interesul, capacitatea de învățare – se consumă mai rapid decât am crede. De aceea este indicat ca, la fiecare 60-90 de minute, să rupem ritmul activității profesionale cu o scurtă pauză, pentru revigorarea nivelului energetic al tuturor celor implicați în eveniment.
2. Pauzele de dimineață sunt mai pline de viață! Profitați de energia și de spiritul ludic de care invitații dispun din plin în prima parte a zilei și oferiți-le pauze prin care îi încurajați să-și manifeste simțul artistic la nivel individual sau sub formă de grupuri. Puteți folosi chiar instrumente muzicale simple precum maracas pentru a sparge atmosfera sobră specifică evenimentelor de afaceri și pentru a inspira invitaților dumneavoastră curajul pentru a încerca mereu ceva nou.
3 .Bufete inovative pentru pauza din miezul zilei! Este foarte important ca prânzul să fie mai mult decât ocazia pe care o oferiți invitaților să-și potolească foamea; preparatele servite în principala pauză a zilei ar trebui să-i ajute pe participanți să-și reîmprospăteze rezervorul de energie suficient de bine încât să le servească o perioadă cât mai îndelungată pe parcursul evenimentului.
Bazați-vă pe ingredientele cu conținut ridicat de proteine: carne, pește, ouă, leguminoase, nuci și semințe – precum și pe cele care conțin așa-numitele grăsimi bune: avocado, somon, ulei de măsline extra virgin, uleiul de cocos; acestea susțin funcționarea creierului care, de exemplu, va produce într-o cantitate suficientă neurotransmițători precum serotonina și dopamina care sunt foarte importanți în menținerea unei stări de spirit bune, a unui nivel de energie ridicat și a clarității mintale.
4. În pauzele de după-amiază, respirația ține atenția trează! În evenimentele organizate precum întâlniri, sedințe, sesiuni de comunicare ce presupun multe ore de stat pe scaun, momentele de stretching ușor și respirație profundă și controlată sunt ca un apel de trezire pentru atenția și interesul invitaților dumneavoastră.
5. Nu transformați toate acest pauze în gustare, mai bine concentrați-vă pe relaxarea prin mișcare! Activitatea fizică energizează organismul și crește atât apetitul pentru învățare, cât și capacitatea de a reține volume de informații. Puteți propune reprize de jocuri active sau plimbări în afara locației de eveniment; de asemenea, le puteți propune invitaților cu aptitudini sportive să conducă aceste sesiuni de mișcare – un truc folositor și pentru descoperirea și stimularea calităților de lider ai invitaților dumneavoastră.
Și nu uitați să vă răsplătiți la final invitații pentru răbdarea și dorința lor de învățare cu o selecție de deserturi pe care să le savurați ca pe o încununare a tuturor eforturilor depuse peste zi. Soluțiile noastre de bufet inovativ de prăjituri reprezintă tusa finală care încheie cu succes orice eveniment creativ!