
Plăcintă cu iaurt
Niciun invitat nu va rezista acestui desert uşor şi aromat, care evocă aerul drag şi lipsit de griji al copilăriei. Se consumă la fel de repede precum se prepară, dar savoarea sa persistă, însoţită de o stare de bună dispoziţie. Prin urmare, este o alegere foarte populară pentru un eveniment mai puţin formal, alături de familie sau prieteni.
Pentru aproximativ 20 de porţii aveţi nevoie de:
- 1 800 g de iaurt;
- 18 ouă;
- 400 g de zahăr;
- O portocală
- O lămâie;
- 400 g de foi de plăcintă făcute în casă;
- 200 g de stafide.
Radeţi coaja portocalei şi a lămâii pentru a o folosi în compoziţia umpluturii plăcintei. Bateţi ouăle într-un castron şi adăugaţi zahărul. Amestecaţi până acesta se topeşte. Puneţi în compoziţie iaurtul, coaja rasă a fructelor şi stafidele.
Desfaceţi foile şi întindeţi amestecul obţinut, asamblând apoi preparatul ca pe o plăcintă cu brânză. Puneţi rulourile umplute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi daţi la cuptorul încălzit, în prealabil, până la 150 de grade; coaceţi preparatul timp de o oră. Lăsaţi-l să se răcească înainte de porţionarea în funcţie de gramajul dorit.
Bucuraţi-vă de savoare!